La Vía Privat-Privat

Aquesta podríem dir que és la via que ha seguit habitualment la masoveria rural, potser sense contracte, però de privat a privat. L’acord al qual es vol arribar es pot donar de moltes maneres, en el nostre cas és l’arrendatari el qui busca habitatges en desús o que estiguin buides, però pot ser al revés i ser el propietari qui realitza aquesta recerca de masovers. Una metodologia possible per trobar vivenda a través d’aquesta via pot seguir els següents passos:

1.Trobar pisos o cases buides i identificar-les

2.Identificar la persona propietària i posar-se amb contacte amb ella.

- A través del registre de propietat es pot identificar el nom de la persona a partir de la direcció de l’immoble. En Barcelona, es troba al carrer Joan Miró 19. (El registre depèn del Departament de Justicia, i s'ha de pagar per acceder als datos del titular registral)
- A través dels veïns de la casa en qüestió.
- A través de l'impost del IBI. No obstant aixo, el pagador de l'IBI pot no ser el mateix propietari, pero pot ser un pas intermig per trobar-ho.

3.Proposar el contracte de masoveria urbana.

-Es poden agafar de referència models de contracte o de casos anteriors com el de Dret a Sostre.

4.Feines de rehabilitació.

-El treball a realitzar és convenient que sigui estudiat per un tècnic adequat. Arquitectes Sense Fronteres ofereix aquest servei. Un paleta pot tenir una idea de la feina a realitzar amb un cop d’ull.

5.En el cas que les dues parts accepten l’acord, l’habitatge es lloga a un masover.
-S’acorda bé quines són les condicions de contracte

Cercar en aquest blog