Estudi de cas pràctic: Document sobre Masoveria urbana presentat pel Regidor de l'Ajuntament d'Olot, Llorenç Planagumà, a la jornada d'A Peu de Carrer

Per tal d’entendre les condicions econòmiques per a la implantació del règim de masoveria urbana es proposa l’estudi de dos casos pràctics.
El primer és el d’un habitatge que requereix obres interiors per tal d’adequar-lo a les condicions mínimes d’habitabilitat, millora de l’aïllament acústic i tèrmic i adequació de les instal·lacions a la normativa vigent.
El segon seria un edifici d’habitatges plurifamiliars que requereix per a la seva utilització reforma interior dels habitatges i rehabilitació i millora dels elements comuns. En tots dos casos, es tracta d’unitats registrals existents, o sigui habitatges que estan desocupats però que constitueixen una unitat amb divisió horitzontal, aquesta condició és indispensable en tant que en tots els casos cal que els
habitatges disposin de cèdula d’habitabilitat o que per mitjà de les obres de rehabilitació aquesta es pugui aconseguir.

L’objecte de l’estudi per mitjà dels dos casos pràctics és establir un període d’amortització de les obres que pugui homologar les condicions del contracte de masoveria a un contracte de lloguer protegit.

Cercar en aquest blog